Zum Inhalt springen

  1. Dawczynski, Christine [Mitwirkende:r] ; Friedrich-Schiller-Universität Jena Institut für Ernährungswissenschaften

    Neue Algenarten als nachhaltige Quelle für bioaktive Nährstoffe in der Humanernährung - NovAL, Teilprojekt B : Veröffentlichung der Ergebnisse von Forschungsvorhaben im BMBF-Programm : Laufzeit des Vorhabens: 01.10.2017-30.09.2020, kostenneutrale Laufzeitverlängerung: 1.10.2020-30.04.2021

    Bücher
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Jena: Friedrich-Schiller-Universität Jena, [2021?]

  2. Dawczynski, Christine [Verfasser:in]

    A Study Protocol for a Parallel-Designed Trial Evaluating the Impact of Plant-Based Diets in Comparison to Animal-Based Diets on Health Status and Prevention of Non-communicable Diseases : The Nutritional Evaluation (NuEva) Study

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Feb 2.

    Erschienen in: Frontiers in nutrition ; 7(2021) Artikel-Nummer 608854, 12 Seiten

  3. Rohde, Anna [Verfasser:in]; Duensing, Anja [Verfasser:in]; Godemann, Jasmin [Verfasser:in]; Brombach, Christine [Verfasser:in] ; Dawczynski, Christine [Sonstige Person, Familie und Körperschaft]; Lorkowski, Stefan [Sonstige Person, Familie und Körperschaft]

    An app to improve eating habits of adolescents and young adults (challenge to go) : systematic development of a theory-based and target group–adapted mobile app intervention

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    12.08.19

    Erschienen in: JMIR mhealth and uhealth ; 7(2019,8) Artikel-Nummer e11575, 17 Seiten

  4. Kolassa, Iris-Tatjana [Verfasser:in]; Dawczynski, Christine [Verfasser:in]

    Psychische Gesundheit und Ernährung

    Bücher
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Jena: Friedrich-Schiller-Universität Jena, 2023

  5. Lorkowski, Stefan [Verfasser:in]; Dawczynski, Christine, Anette [Verfasser:in] ; Friedrich-Schiller-Universität Jena Biochemie der Ernährung

    NutriCard - Competence cluster for nutrition and cardiovascular health : Schlussbericht zum Verbundprojekt: Kompetenzcluster Ernährungsforschung : Laufzeit: 01.05.2015 - 31.08.2018 (inklusive kostenneutraler Laufzeitverlängerung)

    Bücher
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Jena: Friedrich-Schiller-Universität Jena, [März 2019]

  6. Bailer, Anja C. [Verfasser:in]; Philipp, Sophie [Verfasser:in]; Staudt, Shabnam [Verfasser:in]; Weidauer, Thomas [Verfasser:in]; Kiehntopf, Michael [Verfasser:in]; Lorkowski, Stefan [Verfasser:in]; Stangl, Gabriele I. [Verfasser:in]; Dawczynski, Christine [Verfasser:in] ; nutriCard - Der Kompetenzcluster für Ernährung und kardiovaskuläre Gesundheit

    UVB-exposed wheat germ oil increases serum 25-hydroxyvitamin D2 without improving overall vitamin D status : a randomized controlled trial

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    2022

    Erschienen in: European journal of nutrition ; 61(2022), 5, Seite 2571-2583

  7. Müller, Anke Katharina [Verfasser:in]; Helms, Ute [Verfasser:in]; Rohrer, Carsten [Verfasser:in]; Möhler, Monika [Verfasser:in]; Hellwig, Frank [Verfasser:in]; Glei, Michael [Verfasser:in]; Schwerdtle, Tanja [Verfasser:in]; Lorkowski, Stefan [Verfasser:in]; Dawczynski, Christine [Verfasser:in]

    Nutrient Composition of Different Hazelnut Cultivars Grown in Germany

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    3 November 2020

    Erschienen in: Foods ; 9(2020,11) Artikel-Nummer 1596, 11 Seiten

  8. Sandgruber, Fabian [Verfasser:in]; Höger, Anna-Lena [Verfasser:in]; Kunze, Julia [Verfasser:in]; Schenz, Benjamin [Verfasser:in]; Griehl, Carola [Verfasser:in]; Kiehntopf, Michael [Verfasser:in]; Neumann, Kristina [Verfasser:in]; Kühn, Julia [Verfasser:in]; Stangl, Gabriele I. [Verfasser:in]; Lorkowski, Stefan [Verfasser:in]; Dawczynski, Christine [Verfasser:in]

    Impact of regular intake of microalgae on nutrient supply and cardiovascular risk factors : results from the NovAL intervention study

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    April 2023

    Erschienen in: Nutrients ; 15(2023), 7, Artikel-ID 1645, Seite 1-21

  9. Moissl, Angela P. [Verfasser:in]; Delgado Gonzales de Kleber, Graciela [Verfasser:in]; Krämer, Bernhard [Verfasser:in]; Dawczynski, Christine [Verfasser:in]; Stojakovic, Tatjana [Verfasser:in]; März, Winfried [Verfasser:in]; Kleber, Marcus E. [Verfasser:in]; Lorkowski, Stefan [Verfasser:in]

    Gender- and subgroup-specific sensitivity analysis of alcohol consumption and mortality in the Ludwigshafen Risk and Cardiovascular Health (LURIC) study

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    12 August 2021

    Erschienen in: Data in Brief ; 365(2022), Artikel-ID 107873, Seite 1-7

  10. Sandgruber, Fabian [Verfasser:in]; Gielsdorf, Annekathrin [Verfasser:in]; Baur, Anja [Verfasser:in]; Schenz, Benjamin [Verfasser:in]; Müller, Sandra Marie [Verfasser:in]; Schwerdtle, Tanja [Verfasser:in]; Stangl, Gabriele I. [Verfasser:in]; Griehl, Carola [Verfasser:in]; Lorkowski, Stefan [Verfasser:in]; Dawczynski, Christine [Verfasser:in]

    Variability in macro- and micronutrients of 15 commercially available microalgae powders

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    2021

    Erschienen in: Marine drugs ; 19(2021), 6, Artikel-ID 310, Seite 1-23

  11. Dawczynski, Christine

    A Study Protocol for a Parallel-Designed Trial Evaluating the Impact of Plant-Based Diets in Comparison to Animal-Based Diets on Health Status and Prevention of Non-communicable Diseases—The Nutritional Evaluation (NuEva) Study

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Frontiers Media SA, 2021

    Erschienen in: Frontiers in Nutrition, 7 (2021)

  12. Dawczynski, Christine; Weidauer, Thomas; Richert, Cora; Schlattmann, Peter; Dawczynski, Kristin; Kiehntopf, Michael

    Corrigendum: Nutrient intake and nutrition status in vegetarians and vegans in comparison to omnivores—the nutritional evaluation (NuEva) study

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Frontiers Media SA, 2022

    Erschienen in: Frontiers in Nutrition, 9 (2022)

  13. Dawczynski, Christine; Weidauer, Thomas; Richert, Cora; Schlattmann, Peter; Dawczynski, Kristin; Kiehntopf, Michael

    Nutrient Intake and Nutrition Status in Vegetarians and Vegans in Comparison to Omnivores - the Nutritional Evaluation (NuEva) Study

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Frontiers Media SA, 2022

    Erschienen in: Frontiers in Nutrition, 9 (2022)

  14. Glei, Michael; Zetzmann, Silvana; Lorkowski, Stefan; Dawczynski, Christine; Schlörmann, Wiebke

    Chemopreventive effects of raw and roasted oat flakes after in vitro fermentation with human faecal microbiota

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Informa UK Limited, 2021

    Erschienen in: International Journal of Food Sciences and Nutrition, 72 (2021) 1, Seite 57-69

  15. Dawczynski, Christine; Cullen, Paul M.; Schlattmann, Peter; Lorkowski, Stefan

    A study protocol of a randomized trial evaluating the effect of using defined menu plans within an intensive personal nutritional counseling program on cardiovascular risk factors: The MoKaRi (modulation of cardiovascular risk factors) trial

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    Elsevier BV, 2021

    Erschienen in: Contemporary Clinical Trials Communications, 22 (2021), Seite 100761

  16. Rohde, Anna; Duensing, Anja; Dawczynski, Christine; Godemann, Jasmin; Lorkowski, Stefan; Brombach, Christine

    An App to Improve Eating Habits of Adolescents and Young Adults (Challenge to Go): Systematic Development of a Theory-Based and Target Group–Adapted Mobile App Intervention

    Aufsätze
    Online ansehen
    Schließen

    Merkliste

    Sie können Bookmarks mittels Listen verwalten, loggen Sie sich dafür bitte in Ihr SLUB Benutzerkonto ein.

    JMIR Publications Inc., 2019

    Erschienen in: JMIR mHealth and uHealth, 7 (2019) 8, Seite e11575