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  1. Reißner, Anne-Marie [Verfasser:in] ; Rohm, Harald [Akademische:r Betreuer:in]; Figiel, Adam [Akademische:r Betreuer:in]; Jekle, Mario [Akademische:r Betreuer:in] Technische Universität Dresden

    Strategies enabling comprehensive upcycling of currant pomace in food systems

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    Dresden, 27.02.2023

  2. Fahmy, Ahmed Raouf [Verfasser:in] ; Jekle, Mario [Sonstige Person, Familie und Körperschaft]

    Texture modulation of starch-based closed-cell foams using 3D printing : deformation behavior beyond the elastic regime

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    2023

    Erschienen in: Journal of texture studies ; 54(2023), 1, Seite 153-169

  3. Laukemper, Rita [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Contact area determination between structured surfaces and viscoelastic food materials

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    2022

    Erschienen in: LWT - food science and technology ; 164(2022), Artikel-ID 113664, Seite 1-8

  4. Reißner, Anne-Marie [Verfasser:in] ; Rohm, Harald [Akademische:r Betreuer:in]; Figiel, Adam [Akademische:r Betreuer:in]; Jekle, Mario [Akademische:r Betreuer:in] Technische Universität Dresden

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    Dresden, 2023

  5. Vidal, Leonhard Maria [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Microscopic analysis of gluten network development under shear load-combining confocal laser scanning microscopy with rheometry

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    2023

    Erschienen in: Journal of texture studies ; 54(2023), 6, Seite 926-935

  6. Wehrli, Monika C. [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Resilience study of wheat protein networks with large amplitude oscillatory shear rheology

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    2023

    Erschienen in: LWT - food science and technology ; 178(2023), Artikel-ID 114596, Seite 1-9

  7. Vidal, Leonhard Maria [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Micro-scale shear kneading : gluten network development under multiple stress-relaxation steps and evaluation via multiwave rheology

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    2022

    Erschienen in: Polymers ; 14(2022), 4, Artikel-ID 846, Seite 1-13

  8. Raouf-Fahmy, Ahmed [Verfasser:in]; Derossi, Antonio [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Four-dimensional (4D) printing of dynamic foods : definitions, considerations, and current scientific status

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    2023

    Erschienen in: Foods ; 12(2023), 18, Artikel-ID 3410, Seite 1-21

  9. Alpers, Thekla [Verfasser:in]; Becker, Thomas [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Strain-dependent assessment of dough’s polymer structure and functionality during the baking process

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    2023

    Erschienen in: PLOS ONE ; 18(2023), 3, Artikel-ID e0282670, Seite 1-19

  10. Alemneh, Sendeku Takele [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]; Hitzmann, Bernd [Verfasser:in]

    Effect of refrigerated storage on some physicochemical characteristics of a teff-based fermented beverage and on viability of the fermenting Lactiplantibacillus plantarum and Lacticaseibacillus rhamnosus used

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    2022

    Erschienen in: Journal of food processing and preservation ; 46(2022), 11, Artikel-ID e17034, Seite 1-8

  11. Brandner, Silvia [Verfasser:in]; Becker, Thomas [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Gluten-starch interface characteristics and wheat dough rheology : insights from hybrid artificial systems

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    2022

    Erschienen in: Journal of food science ; 87(2022), 4, Seite 1375-1385

  12. Fuchs, Tobias [Verfasser:in] ; Brück, Thomas [Akademische:r Betreuer:in]; Brück, Thomas [Sonstige Person, Familie und Körperschaft]; Jekle, Mario [Sonstige Person, Familie und Körperschaft]; Rychlik, Michael [Sonstige Person, Familie und Körperschaft]

    Einfluss von abiotischen Stressfaktoren und Nährstoffen auf die Wertstoffproduktion durch Mikroorganismen

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    München: Universitätsbibliothek der TU München, 2021

  13. Kollemparembil, Ann Mary [Verfasser:in]; Srivastava, Shubhangi [Verfasser:in]; Zettel, Viktoria [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]; Hitzmann, Bernd [Verfasser:in]

    Application of CO2 gas hydrates as leavening agents in black-and-white cookies

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    2023

    Erschienen in: Foods ; 12(2023), 14, Artikel-ID 2797, Seite 1-13

  14. Srivastava, Shubhangi [Verfasser:in]; Kollemparembil, Ann Mary [Verfasser:in]; Zettel, Viktoria [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]; Hitzmann, Bernd [Verfasser:in]

    A comparative analysis of partial replacement of yeast with CO2 gas hydrates as leavening agents in baking of wheat bread

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    2023

    Erschienen in: Processes ; 11(2023), 3, Artikel-ID 653, Seite 1-15

  15. Srivastava, Shubhangi [Verfasser:in]; Kollemparembil, Ann Mary [Verfasser:in]; Zettel, Viktoria [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]; Hitzmann, Bernd [Verfasser:in]

    Improving the leavening effect of ice like CO2 gas hydrates by addition of gelling agents in wheat bread

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    2023

    Erschienen in: Gels ; 9(2023), 3, Artikel-ID 223, Seite 1-13

  16. Srivastava, Shubhangi [Verfasser:in]; Kollemparembil, Ann Mary [Verfasser:in]; Zettel, Viktoria [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]; Hitzmann, Bernd [Verfasser:in]

    An innovative approach in the baking of bread with CO2 gas hydrates as leavening agents

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    2022

    Erschienen in: Foods ; 11(2022), 22, Artikel-ID 3570, Seite 1-11

  17. Şenol, Ezgi [Verfasser:in]; Neidhart, Sybille [Verfasser:in]; Leitenberger, Martin [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Enzymatic hydrolysis for functionalization of watermelon seed protein from ultrasound-assisted extraction in comparison to soy protein isolate

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    2024

    Erschienen in: International journal of food science & technology ; 59(2024), 2, Seite 854-863

  18. Vogt, Ulrike Therese [Verfasser:in]; Raouf-Fahmy, Ahmed [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]

    Multi-scale dough adhesion analysis: relation between laboratory scale, pilot scale and human sensory

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    2023

    Erschienen in: Journal of texture studies ; 54(2023), 2, Seite 222-236

  19. Alemneh, Sendeku Takele [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]; Paquet-Durand, Olivier [Verfasser:in]; Hitzmann, Bernd [Verfasser:in]

    Development of fermented teff-based probiotic beverage and its process monitoring using two-dimensional fluorescence spectroscopy

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    2022

    Erschienen in: Engineering proceedings ; 19(2022), 1, Artikel-ID 37, Seite 1-6

  20. Alemneh, Sendeku Takele [Verfasser:in]; Jekle, Mario [Verfasser:in]; Paquet-Durand, Olivier [Verfasser:in]; Wrochem, Almut von [Verfasser:in]; Hitzmann, Bernd [Verfasser:in]

    Application of two-dimensional fluorescence spectroscopy for the on-line monitoring of teff-based substrate fermentation inoculated with certain probiotic bacteria

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    2022

    Erschienen in: Foods ; 11(2022), 8, Artikel-ID 1171, Seite 1-14