• Media type: E-Book
  • Title: On food : land- and cityscapes in digital architectonics ; a thought experiment
  • Contributor: Schildberger, David [VerfasserIn]; Hovestadt, Ludger [HerausgeberIn]; Bühlmann, Vera [HerausgeberIn]
  • Corporation: Birkhäuser
  • imprint: Basel: Birkhäuser, [2023]
  • Published in: Applied virtuality book series ; 18
  • Extent: 1 Online-Ressource (495 Seiten); Illustrationen
  • Language: English
  • DOI: 10.1515/9783035625943
  • ISBN: 9783035625943
  • Identifier:
  • Keywords: Landschaftsarchitektur > Städtebau > Lebensmittelproduktion > Digitalisierung
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  • Description: Free thinking, unconstrained by facts The book is based on the thesis that we live in a world of abundance, full of natural riches, and cultural artifacts, full of human intellect and powerful technologies. Our thinking, however, is dominated by the opposite, the notion of scarcity. The limits of nature act as an inevitable necessity. In his book, David Schildberger adopts a novel approach to the subject of resources, with the help of intelligent instruments that introduce new foods, such as chocolate made from cocoa cell cultures, and even a fruit-bearing vine raised far from a vineyard. With his imagined scenarios, the author invites the reader to dare stretch their intellectual imaginations and ultimately presents nature as a contingent. Conceptual models on the subject of nature and alternative ways of producing food Recommended reading for architectural IT specialists New volume in the Applied Virtuality Book Series

    Freidenken, losgelöst vom Sachzwang Dem Buch liegt die These zugrunde, dass wir in einer Welt der Fülle leben, voller natürlicher Reichtümer und kultureller Artefakte, voll menschlichen Intellekts und leistungsfähiger Technologien. Das Paradigma unseres Denkens sei jedoch vom Gegenteil, nämlich vom Prinzip der Knappheit dominiert. Die Grenzen der Natur wirken als unvermeidliche Notwendigkeit. In seinem Buch ersinnt der Autor einen neuen Zugang zum Thema Ressource, und zwar mithilfe intelligibler Instrumente, die neuartige Lebensmittel wie etwa Schokolade aus Kakao-Zellkulturen in sich tragen und sogar einen früchtetragenden Weinstock – aufgezogen fernab eines Weinbergs. Mit seinem erdachten Szenario lädt der Autor zu gedanklichen Wagnissen ein und stellt letztlich die Natur als Kontingent vor. Denkmodelle zum Thema Natur und alternative Instrumente zur Lebensmittelproduktion Lesebuch für Architektur-Informatiker:innen Neuer Band der Applied Virtuality Book Series
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