• Medientyp: E-Book
  • Titel: Why are we eating so much meat?
  • Beteiligte: Friedrichsen, Jana [Verfasser:in]; Gärtner, Manja [Verfasser:in]
  • Erschienen: Berlin: Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung, [2020]
  • Erschienen in: Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung: DIW-Roundup ; 137,en
  • Umfang: 1 Online-Ressource (circa 12 Seiten)
  • Sprache: Englisch
  • Identifikator:
  • Schlagwörter: Fleisch ; Ernährungsverhalten ; Tierisches Produkt ; Ökosteuer ; Ökologischer Landbau ; Deutschland ; Graue Literatur
  • Entstehung:
  • Anmerkungen:
  • Beschreibung: There are various reasons why humans may want to reduce their consumption of meat and other animal products. In the following, we lay out important stylized facts about individual meat consumption, and then discuss the challenges and puzzles surrounding effective behavior change toward more sustainable, plant-based diets.
  • Zugangsstatus: Freier Zugang