• Medientyp: E-Artikel
  • Titel: Rural sustainability and food choice: The effect of territorial characteristics on the consumers' preferences for organic lentils
  • Beteiligte: Paffarini, Chiara [Verfasser:in]; Torquati, Bianca Maria [Verfasser:in]; Tempesta, Tiziano [Verfasser:in]; Venanzi, Sonia [Verfasser:in]; Vecchiato, Daniel [Verfasser:in]
  • Erschienen: Heidelberg: Springer, 2021
  • Sprache: Englisch
  • DOI: https://doi.org/10.1186/s40100-021-00200-9
  • ISSN: 2193-7532
  • Schlagwörter: Natura 2000 SCIs ; PDO ; PGI ; Traditional rural landscape ; Choice experiment ; Attribute non-attendance
  • Entstehung:
  • Anmerkungen: Diese Datenquelle enthält auch Bestandsnachweise, die nicht zu einem Volltext führen.
  • Beschreibung: The importance of pulse cultivation and consumption is recognized by the scientific community in terms of human nutrition, food security, biodiversity and a valid substitute for animal protein. In some marginal areas, pulse cultivation represents also a protection against the abandonment of agricultural land, the preservation of traditional landscape and the maintenance of natural environments, besides contributing to the safeguard of traditional gastronomy and culture.
  • Zugangsstatus: Freier Zugang
  • Rechte-/Nutzungshinweise: Namensnennung (CC BY)